Петел следи какво се случва, след като областаният управител Благомир Коцев

...
Петел следи какво се случва, след като областаният управител Благомир Коцев
Коментари Харесай

Образувано е дело срещу забраната за движение на автомобили до Втора буна във Варна

" Петел " следи какво се случва, откакто областаният шеф Благомир Коцев издаде заповед, с която не разрешава придвижването на коли до Втора буна във Варна.

В Административен съд – Варна е формирано дело против възбраната за придвижване на коли по така наречен „ дамба “ на Крайбрежната алея. Делото е формирано по тъжба от шеф на компания. Дружеството е концесионер на морски плаж – „ Офицерски запад “ в гр. Варна, написа

Днес в Административен съд – Варна е формирано адм. дело №1563 по разказа на съда за 2022 година Делото е формирано по тъжба шефа на „ Миг 2014 “ ЕООД против възбрана за „ придвижване на коли по т-.нар. „ дамба “.

Представляваното сдружение е концесионер на морски плаж – „ Офицерски запад “ в гр. Варна. В жалбата се сочи, че сдружението като концесионер не е уведомявано за сходна заповед, както и за наложените забранителни ограничения. Такава заповед не е оповестена и на интернет страницата на Областния шеф и на останалите обществени институции, се споделя в жалбата. Жалбоподателят сочи, че на никое място заповед с сходно наличие не може да бъде открита, с цел да се запознае с фактическите и правни учредения за нейното налагане. Според жалбоподателя от обществените регистри, настоящия Подробен устройствен план и Общ устройствен план е видно, че т. нар „ дамба “, по която, до възбраната, са прекосявали коли и различен превоз и се стига до стопанисвания от жалбоподателя плаж, е обществена общинска благосъстоятелност и съставлява път от четвъртокласната пътна мрежа на града, заради което, смята жалбоподателят, Областният шеф не е способен да постановява актове, свързани с неговото / на пътя / действие.

Жалбоподателят смята сходна възбрана за незаконосъобразна и дискриминационна и моли съда да анулира наложената възбрана за придвижване на МПС до обект морски плаж „ Офицерски запад “ в гр. Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР